Αρχική .::. Δραστηριότητες .::. Εκδρομές .::. Εκδρομή στον Όλυμπο

Εκδρομή στον Όλυμπο

      Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Κοζάνης διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή πεζοπορίας στην περιοχή «Πριόνια» του Ολύμπου στις 19 Ιουνίου ημέρα Κυριακή.

      Η διαδρομή αυτή, κάνει ουσιαστικά έναν κύκλο στην περιοχή, συνδέοντας τα αξιοθέατα γύρω από την Παλαιά Μονή Αγ. Διονυσίου. Η διάρκεια τις πεζοπορίας είναι κάτι λιγότερο από 2 ώρες με χαλαρούς ρυθμούς. Η πορεία είναι κατηφορική και θα βρεθούμε από τα 1100 μ. στα 950 μ. ενώ το σύνολο της είναι 5 χιλιόμετρα και χαρακτηρίζετε ως εύκολη διαδρομή.

i-m-ag-dionysiou-en-olympw-2

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα ως εξής:

      Αναχώρηση με λεωφορείο από την πόλη της Κοζάνης στις 8:00 π.μ. με προορισμό το Λιτόχωρο και στην συνέχεια στα Πριόνια Ολύμπου.

      Αφού φτάσουμε στα Πριόνια με το λεωφορείο ξεκινάμε πεζοπορία και κατηφορίζουμε το μονοπάτι Ε4 προς το Λιτόχωρο. Πριν την Παλαιά Μονή του Αγίου Διονυσίου συναντούμε τα χαρακτηριστικά ξέφωτα και μία μικρή καλύβα. Στρίβουμε δεξιά, και το μονοπάτι μας οδηγεί σε λίγα λεπτά σε καταρράκτη του Ενιπέα. Επιστρέφοντας στο Ε4 διασχίζουμε τον Ενιπέα μέσω μίας ξύλινης γέφυρας και συνεχίζουμε την πορεία μας για 20΄ προς το Άγιο Σπήλαιο. Εκεί κατά την παράδοση ασκήτεψε ο Άγιος Διονύσιος. Από εκεί επιστρέφουμε στην Παλαιά Μονή όπου μπορούμε να επισκεφτούμε το Μοναστήρι αλλά και τους γύρω χώρους του.

      Εκεί θα μας περιμένει και το λεωφορείο για επιβίβαση. Η συνέχεια της εκδρομής περιλαμβάνει φαγητό στο καταφύγιο «Δ. Μπουντώλας» με θέα στο βουνό και τις ακρογιαλιές τις Πιερίας. Ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο θα ακολουθήσει στάση  για καφέ στο Λιτόχωρο και επιστροφή στην Κοζάνη. Υπολογίζουμε ότι γύρω στις 7:00 μ.μ. με 8:00  θα έχουμε επιστρέψει.

      Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μαζί με το ποσό που αντιστοιχεί το αργότερο μέχρι και την Τρίτη 14 Ιουνίου επικοινωνήστε με την κ. Καιτσιου Σουζάνα στο τηλέφωνο 2461022099 ή τον Τούλη Νικόλαο  στο τηλέφωνο 2461031699

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τα μέλη του Πολιτιστικού Κέντρου και τα μέλη των οικογενειών τους .

5€ /άτομο

Για τα μη εγγεγραμμένα μέλη του Πολιτιστικού Κέντρου.

10 €/άτομο

      Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή προτεραιότητα των μελών του Πολιτιστικού Κέντρου και των οικογενειών τους έναντι τρίτων ανεξαρτήτως τις ημερομηνίες δήλωσης.


Πίσω
Κάρτα Μέλους
Πληροφορίες για την κάρτα
Περισσότερα...
Βιβλιοθήκη
Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη
Περισσότερα...
Αρχειοθήκη
Φωτογραφίες από τα παλιά
Περισσότερα...
Αιμοδοσία
Πληροφορίες για αιμοδοσία
Περισσότερα...

Copyright © Σύλλογος ΟΤΕ 2018

Template by Function 1